מרק קרם ארטישוק ירושלמי

September 28, 2018

 

 

אולי בזכות צורתו המשונה, ארטישוק ירושלמי מכונה בפי יהודי צפון אפריקה גם ״בטטה קסביה״ שזה בערבית מרוקאית, תפוח אדמה של הקנה כי הצמח מזכיר בצורתו קנה. (ויקיפדיה)

 

ארטישוק ירושלמי שאין לו כל קשר לא לארטישוק ולא לירושלים, הוא שורש שדומה מעט לשורש ג׳ינג׳ר אך דק ובהיר ממנו. בשר הארטישוק הירושלמי הוא בצבע לבן עכור ובעל טעם פריך ומתקתק, המזכיר קצת קולורבי. את הארטישוק הירושלמי מקלפים, חותכים ומשלבים בתבשילים ובמרקים. בסופר אפשר למצוא אותו קרוב למקרר הירקות.

 

פעם כשהייתי רואה את השורשים האלה בסופר חשבתי שהם שורשים של ג׳ינג׳ר. רק כשחיפשתי ללמוד עליו, גיליתי ירק עדין וטעים להפליא, עם טעם אגוזי אדמתי עמוק.

 

לקראת החג הכנתי מרק עשיר שיכול להיות מוגש כמנה בפני עצמה או כמנה ראשונה (בספלי אספרסו) מעט אחרי שהאורחים מגיעים ורגע לפני שמתיישבים לשולחן החג.

 

 

 

 

 

המצרכים:

 

1 ק״ג ארטישוק ירושלמי

2 כפות חמאת גהי

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

2 גבעולי כרישה גדולים (רק החלק הלבן)

2 תפוחי אדמה בינוניים

4 שיני שום

2.5 עד 3 כוסות מים

ענף טימין

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן

רבע כפית אגוז מוסקט

אפשרי להוסיף שמנת לבישול או שמנת צמחית

 

 

ההכנה:

 

מקלפים וקוצצים בצל ושום

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות

 

 

פורסים את הכרישה לטבעות

שמים את החמאה והגהי בסיר ומדליקים את הכיריים

אחרי כדקה מוסיפים את הירקות והתבלינים

בוחשים היטב

 

 

מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה (המים צריכים לכסות את הירקות)

מנמיכים את הלהבה

מבשלים עד שהירקות מתרככים

 

 

מכבים את הלהבה

טוחנים את המרק במוט בלנדר

מוסיפים לפני ההגשה מעט שמנת לבישול או שמנת צמחית

 

מגישים לצד לחם קלוי או בכוסות אספרסו.

 

 

 

 

 

חג שמח,

 

מרינה 

Please reload

פעם בשבועיים אני שולחת פוסט חדש לנרשמות שלי, מזמינה אותך להירשם לבלוג ולקבל את הפוסטים האחרונים
אודותי
IMG_8491.JPG
תודה שאת קוראת אותי, אני מרינה, נושמת, מאמינה וחיה חיים של SELF CARE. עוד עלי. 
בואי ניפגש במייל 
הפוסטים שהכי אהבתן

היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם

19.06.2016

1/3
Please reload

בואו נשמור על קשר:
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
פוסטים אחרונים
Please reload

מה זה SELF CARE?
Please reload