איזו מתנה כדאי לכם לתת לגוף שלכם

August 13, 2018

 

אחת הדרכים ליצור גוף בריא גם מבפנים היא לדאוג למערכת עיכול טובה. ואחת הדרכים הכי כייפיות לעשות את זה היא על ידי אכילה של ירקות כבושים ועדיף מתוצרת בית. אלה מתוצרת בית, הם ללא חומרים משמרים ואם משתמשים בירקות אורגניים, אתם נותנים לגוף שלכם מתנה גדולה אף יותר.

 

קצת רציונל: במעיים שלנו יש באופן טבעי טריליוני חיידקים טובים שנקראים חיידקים פרוביוטיים. ההימצאות של החיידקים האלה בגוף שלנו עוזרת למעיים שלנו לתפקד באופן יעיל, הם גם עוזרים בעיכול המזון שנכנס לגוף שלנו ומשמשים קרקע נוחה לספיגה של ויטמינים ומינרלים מהמזון כמו גם ביצירת נוגדנים שקשורים למערכת החיסון שלנו. 

 

עד כאן הכל בסדר, אך יש מקרים בהם אין איזון של החיידקים הפרוביוטיים בגוף שלנו ואז הגוף יוצא מאיזון. החוסר איזון הזה יכול לבוא לידי ביטוי ממצבים לא נוחים בקיבה ועד מצבים כמו דלקות כרוניות של המעיים ואפילו חוסר איזון הורמונלי בגוף, שזה כשלעצמו, יכול להוביל למצבי חולי לא נעימים בלשון המעטה. 

 

אז איך קורה שאדם שנולד עם כמות עשירה של חיידקים פרוביוטיים מגיע למצב של בעיות עיכול? אחת הסיבות היא הלעטה של של הגוף באנטיביוטיקה, לפעמים אפילו שלא צורך, אלא רק כמניעה. הבן שלי קיבל כמויות מסחריות של בקבוקי אנטיביוטיקה כדי למנוע דלקות אוזניים מהן סבל כשהיה קטן. הכמויות הגדולות האלה של אנטיביוטיקה שאנחנו לוקחים במהלך חיינו משבשים את האיזון של החיידקים הפרוביוטיים במעיים שלנו והתוצאות ברורות. 

 

הפתרון הבריא ביותר הוא לא קניה של פרוביוטיקה בבית המרקחת אלא אכילה של מזונות מותססים. החל מיוגורט טבעי וכלה בירקות כבושים. התסיסה של שני אלה היא שמייצרת פרוביוטיקה טבעית וטובה עבורנו. כדאי לא להסתמך על היוגורטים שמוכרים בסופרים שכן הם גם מתועשים באופן שלא מיטיב איתנו וגם הכמות של החיידקים הפרוביוטיים הנמצאת בהם היא מאוד קטנה.

 

אפשר לרכוש היום באינטרנט סטרטרים להכנת יוגורט מהם אפשר להכין כמויות חוזרות ונשנות של יוגורט בריא ואיכותי. אפשר להוסיף ליוגורט פירות טריים וליהנות מארוחה בריאה ומזינה באמת. ירקות כבושים יותר נפוצים בהכנה ביתית והכנתם גם פשוטה מאוד. כדאי להקפיד לאכול מהם בכל ארוחה. 

 

כיום עם שפע היוגורטים שאפשר למצוא במקררי הסופר וצנצנות הירקות הכבושים, זה נראה די הזוי לחזור ולהכין אותם בבית אך פעם, לפני נפלאות המיכון, כך היו עושים כולם. אז גם הגוף שלנו היה עשיר יותר בחיידקים פרוביוטיים פשוט כי לא היה משהו אחר. 

 

הנה מתכון להכנת ירקות כבושים שתוכלו להכין בקלות בבית:

 

המצרכים (לצנצנת אחת של 3 ליטר):

 

כרוב לבן אחד חתוך לרצועות דקות

3 גזרים מקולפים ופרוסים

4 מלפפונים על קליפתם פרוסים

ראש שום שלם מקולף ומפורק לשיניים

1 כף פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

1 כף כורכום או תבלין לחמוצים

פלפל חריף ירוק פרוס

1 כפית מלח לכל כוס מים מסוננים (כמה שנכנס בצנצנת)

4 פלפלי שיפקה מוחמצים וקטנים

כוס ממי השיפקה

 

 

ההכנה:

 

מסדרים בצנצנת נקיה את כל הירקות ודוחסים אותם היטב פנימה עם הידיים

מוסיפים את התבלינים

מוזגים את הנוזלים

שמים מעל הכל משקולת (אני שמה אבן קטנה ונקיה משיש שאני שומרת למטרה הזו)

 

סוגרים את הצנצנת היטב

הופכים על הראש כדי שכל הנוזלים יתערבבו היטב

הופכים מיד חזרה

שמים בשמש ליום עד יומיים

מכניסים פנימה ושומרים בטמפרטורת החדר. 

 

בבריאות והנאה,

מרינה 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

פעם בשבועיים אני שולחת פוסט חדש לנרשמות שלי, מזמינה אותך להירשם לבלוג ולקבל את הפוסטים האחרונים
אודותי
IMG_8491.JPG
תודה שאת קוראת אותי, אני מרינה, נושמת, מאמינה וחיה חיים של SELF CARE. עוד עלי. 
בואי ניפגש במייל 
הפוסטים שהכי אהבתן

היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם

19.06.2016

1/3
Please reload

בואו נשמור על קשר:
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
פוסטים אחרונים
Please reload

מה זה SELF CARE?
Please reload