חג הביכורים או חג החלב בליווי מתכונים

May 17, 2018

 

 

אני מאוד אוהבת את חג השבועות. כשהייתי קטנה, הייתי מקשטת את הטנא שלי וממלאה בו המון פירות וירקות. אמא שלי הייתה קוטפת גבעול ארוך של אספרגוס גינה ומכינה לי זר פרחים  לראש, להתפאר. אני עדיין יכולה להרגיש את הזר דוקר לי בראש ומריחה את הורדים הגדולים והריחניים גולשים לי על המצח.  

 

אני עדיין מאוד אוהבת את חג השבועות מאחר שבעיניי, הוא מסמל את השמחה וההודיה על כל טוב הארץ, מהפירות והירקות הראשונים ועד לשבעת המינים בהן התברכה ארצנו. פרט להסבר דתי לא מצאתי כל סיבה אחרת למה אוכלים מוצרי חלב בחג. אך בין זה לבין הזהות שחג השבועות קיבל בעשורים האחרונים, יש הבדל גדול מאוד. הצבעוניות של הפירות והירקות נעלמה ובמקומה הועמסו מדפי הסופרמרקט במוצרי חלב של החברות השולטות בתעשיית החלב בארץ. כן ויש גם חוברות מתכונים כדי שנדע מה לעשות עם כל מוצרי החלב האלה.

 

הצבעוניות של המאכלים נעלמה ובמקומה יש הרבה אוכל בצבע לבן והמתכונים השולטים עמוסים בבצקים וגבינות. כולנו גדלנו על כך שמוצרי החלב הם "מוצרי בריאים״ אבל אלה שאנחנו קונים ברשתות השיווק הם מוצרים מתועשים ומעובדים: מעדני החלב והשוקו מלאים בסוכר; הקוטג', הגבינות המלוחות והגבינות הקשות עתירות במלח, היוגורטים למיניהם עברו תהליכי פירוק והרכבה ומכילים חומרים מייצבים ומקרישים וחומרים משמרים. גבינות שמנת מכילות כמויות גבוהות ביותר של שומן, שרובו רווי, וכן מייצבים שנועדו למנוע את פירוק הגבינה ולהאריך את חיי המדף שלה.

 

למי שממש לא יכול בלי מוצרי חלב אפשר ללמוד להכין כמה מהם לבד בבית. הם זולים יותר ובעיקר בריאים יותר (מתכונים בפוסט נפרד).

 

עוגת הגבינה המסורתית תהיה מוצר החלב היחיד שיהיה על שולחן החג אצלנו. הוא יהיה שם רק עבור מי שלא יכול בלי זה. השולחן יהיה עמוס בשפע של צבע עם ירקות צבעוניים ומעט פירות. הוא יהיה יפה, בריא וגם נכון. זה רק ענין של בחירה במה אנחנו רוצים ולא במה שמישהו אחר החליט שנאכל בחג הזה.

 

חג צבעוני ושמח,

 

מרינה

 

דלעת ערמונים ממולאת

 

החומרים:

4 דלועים חצויים

סלסלת פטריות פורטובלו קצוצות

סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות

2 בצלים סגולים קצוצים

5 שיני שום קצוצות

קופסת שימורי גרגרי חומוס

5 כפות זיתים מגולענים וקצוצים

שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

ההכנה:

מרוקנים את הדלועים מגרעינים

מניחים את הדלועים עם הפתח קלפי מטה

על תבנית מרוחה בשמן זית

אופים עד שאפשר לנעוץ סכין בבשר הדלעת

 

בינתיים מכינים את המילוי:

במחבת עמוקה

מטגנים בצל ושום במעט שמן זית

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב

 

הופכים את הדלועים

ממלאים במילוי

וצולים בגריל לדקות בודדות

מגישים כמנה ראשונה או לצד סלט.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סלט זוקיני, קישואים וערמונים

 

המצרכים:

 

8-10 זוקיני וקישואים

5 שיני שום

חצי שקית ערמונים בואקום

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

 

ההכנה:

 

מחממים שמן זית בווק ומוסיפים זוקיני וקישואים

מערבבים מדי פעם עד שנכרך מעט

חשוב לשמור שלא יתרכך מדי

מוסיפים שיני שום פרוסות ומערבבים

מוסיפים פרוסות של ערמונים

מערבבים

מכבים את הלהבה.

מגישים בטמפרטורת החדר.

 

 

 

 

 

 

סלט ירקות שורש

 

המצרכים:

 

פרוסות דקות של:

4 גזרים

4 סלקים (באריזת ואקום)

3 קולורבי

5 צנוניות

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח לפי הטעם

מעט עירית קצוצה

 

ההכנה:

 

מקלפים את הגזרים והקולורבי

פורסים את כל הירקות לעיגולים דקים

בקערה מערבבים את כל הירקות למעט הסלק

מוסיפים את מצרכי הרוטב ומערבבים היטב

בקערת הגשה מסדרים את הסלק מסביב

מניחים מעל את יתר הירקות

מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

קינוח מלון מפתיע

 

החומרים:

חצי מלון חתוך לקוביות ללא הקליפה

סירופ מייפל

עלי נענע

 

ההכנה:

מפזרים את קוביות המלון על תבנית המרופדת בנייר אפיה

קולים בתנור טורבו עד שהקוביות מתרככות מעט אך לא יותר מדיי

מקררים ומצננים

מעבירים לכוס עם רגל גבוהה

מוסיפים מעט סירופ מייפל

מקשטים מעלי נענע

 

אפשר גם להוסיף ליקר לטעמכם אם מתאים

 

 

 

 

 

(עוגת גבינה מסורתית (כי אי אפשר בלי

 

החומרים:

6 ביצים אורגניות

4 כפות קורנפלור

750 גרם גבינת כנען

חצי כוס סירופ מייפל

חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל

1 שמנת חמוצה

 

ההכנה:

מקציפים חלבונים לקציפה יציבה

מקציפים חלמונים

מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים

מעבירים את החלבונים לקערת החלמונים בתנועות קיפול

מעבירים את כל התערובת לתבנית משומנת

 

אופים בחום 220 מעלות למשך 10 דקות

מנמיכים את הטמפרטורה ל 180 מעלות

אופים למשך 50 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים

עד להתקררותה המלאה

מעבירים ללילה במקרר

מגישים קר בליווי פירות יער.

 

 

 

 

Please reload

פעם בשבועיים אני שולחת פוסט חדש לנרשמות שלי, מזמינה אותך להירשם לבלוג ולקבל את הפוסטים האחרונים
אודותי
IMG_8491.JPG
תודה שאת קוראת אותי, אני מרינה, נושמת, מאמינה וחיה חיים של SELF CARE. עוד עלי. 
בואי ניפגש במייל 
הפוסטים שהכי אהבתן

היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם

19.06.2016

1/3
Please reload

בואו נשמור על קשר:
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
פוסטים אחרונים
Please reload

מה זה SELF CARE?
Please reload