למה אורגני? כי בריאות זו השקעה ולא הוצאה

November 2, 2017

כשמדברים על אכילה של מוצרים אורגניים, הדעות לגבי הנושא חלוקות. אני מאמינה כי לגוף שלנו מגיע יותר ושיש שלב בחיים שאנחנו מתחילים להקשיב לו יותר ומזהים את מה שהגוף מבקש. יש עת בחיים בה הגוף יעכל כל מה שנכניס לתוכו ויש עת בה הוא יתקשה יותר לעמוד בעומס. לנו יש את הזכות והחובה להקשיב לו באוזניים קרויות.

 

לאחרונה בעקבות הקשבה לגוף שלי אני מתחילה להאמין יותר ויותר שאין דיאטה אחת שמתאימה לכולם. בעקבות לימודי האימון בריאות ב IIN ולאחר שהעמקתי בנושא, הגעתי למסקנה שאורגני הכי בריא וחשוב עבורי ועבור משפחתי ואני מתנסה בהכנסתם של יותר מוצרים אורגניים הביתה.

 

בבסיס, תוצרת אורגנית מתייחסת לפירות וירקות, אך גם למוצרי חלב ובשר וכן למוצרי קוסמטיקה וניקיון. על פי חברת אגריאור שהיא הגוף שמפקח על המגדלים האורגניים בארץ, ״תוצרת אורגנית נכונה מסתמכת על ניהולה של המערכת הסביבתית הקיימת מתוך מטרה להקטין או למנוע את השימוש בכימיקלים ואורגניזמים שהונדסו גנטית ונמצאו כמזיקים לגוף האדם, לסביבה ולכדור הארץ״. ירקות ופירות אורגניים הם מזון שלא רוסס בחומרי הדברה כימיים או לפחות רוססו בחומרים המתאימים לגידולים אורגניים. יש חוות אשר מטפלות בגידולים בעזרת הדברה ביולוגית בה חרקים גדולים אוכלים חרקים קטנים יותר וכך שומרים על התוצרת נקיה ממזיקים ומריסוס.  

 

יש הבדל מאוד גדול בין התוצרת של הפירות והירקות המגיעה לסופרמרקטים לבין תוצרת הגדלה במשק אורגני למשל. שאלתם את עצמכם פעם, למה? איך זה שהפירות והירקות בסופר נראים ״מושלמים״ אבל בחווה האורגנית או בחנויות הטבע בהן נמכרים ירקות ופירות אורגניים, לכל ירק או פרי יש ״אופי״ משלו (תראו את התמונות המצורפות).

 

אני מאמינה שתוצרת אורגנית מאפשרת לכל פרי ולכל ירק להביע את עצמו ולהביא את המיטב שבו אל הצרכן שיכול ליהנות ממנו, לשפר את בריאותו וכן לעזור לקרקע באזור שבו הוא גדל להמשיך ולגדל תוצרת טובה ומבריאה יותר. זה עד כדי כך פשוט ואפילו מבלי לדבר על ריסוס התוצרת  הקונבנציונלית כדי לגרום לה להיראות יפה, גדולה ומבריקה יותר.

 

אני גם מאמינה שאנחנו צריכים להאכיל את הילדים שלנו בתוצרת בריאה ומקומית. ילדים צריכים לחוות גידול של ירקות ופירות בחצר הבית או בגינות קהילתיות, להיות שותפים לכייף שבגידול וטיפוח ירקות ואז ליהנות מאכילת התוצרת בצלחת האוכל שלהם.  

 

זה נכון שתוצרת אורגנית יכולה להיות לעתים יקרה יותר. אך יש גם פעמים בהן היא במחיר של ירקות קונבנציונליים (בעיקר בירקות). כשאנחנו משווים את היוקר שלה מול מוצרים אחרים שאנחנו צורכים, היוקר מתגמד. הוא מתגמד מאחר שכשאנחנו מתחילים לאכול בריא יותר, באופן טבעי אנחנו נוטים לקנות פחות ממוצרים אחרים שהם פחות בריאים (כמו מיצים ממותקים, שמנים לא בריאים ומוצרי בצק למיניהם) שהעלות שלהם לא תמיד נלקחת בחשבון, פשוט כי כך התרגלנו.

 

ה(EWG -Environmental Working Group) הוא ארגון אמריקאי של פעילי סביבה ששם לו למטרה לבדוק את מידת ההדברה והמזיקים הנמצאים בירקות ובפירות השונים. הם אף מוציאים רשימה שמתעדכנת מדי שנה ובה מופיעים הירקות שהם בעלי הסיכוי הגבוה ביותר להיות מזוהמים עם שאריות של חומרי הדברה סינתטיים. לטענת החוקרים ,פעילי הסביבה, גם רמות נמוכות של חשיפה לחומרי הדברה יכולה להזיק לתינוקות וילדים צעירים. ״הורים צריכים לנקוט בצעדים כדי להקטין חשיפת ילדיהם לחומרי הדברה ועדיין להמשיך ולהאכיל אותם בתזונה עשירה בפירות וירקות.״ הם אומרים.

 

 

 

 

 

 

 12 הפירות והירקות המזוהמים ביותר – The Dirty Dozen

  1. תותים

  2. תרד

  3. נקטרינה

  4. תפוחים

  5. אפרסקים

  6. אגסים

  7. דובדבנים

  8. ענבים

  9. סלרי

  10. עגבניות

  11. פלפל אדום

  12. תפוחי אדמה

 

 

אם כל זה חדש לכם ואתם לא יודעים מאיפה להתחיל, כדאי להתחיל להקפיד שהעלים הירוקים שאתם אוכלים יהיו אורגניים. אחר כך כדאי לתת את הדעת גם לרשימת המזוהמים המופיעה למעלה. מודעות ודאגה לבריאותכם ובריאות משפחתכם ושלום הכדור הזה עליו אנחנו חיים היא בידיים שלנו. כל צעד ענק מתחיל בצעד קטנטן אחד.

 

מאחלת לכם המון הזדמנויות לבחירות בריאות יותר, 

 

מרינה

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

פעם בשבועיים אני שולחת פוסט חדש לנרשמות שלי, מזמינה אותך להירשם לבלוג ולקבל את הפוסטים האחרונים
אודותי
IMG_8491.JPG
תודה שאת קוראת אותי, אני מרינה, נושמת, מאמינה וחיה חיים של SELF CARE. עוד עלי. 
בואי ניפגש במייל 
הפוסטים שהכי אהבתן

היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם

19.06.2016

1/3
Please reload

בואו נשמור על קשר:
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
פוסטים אחרונים
Please reload

מה זה SELF CARE?
Please reload