שעון החורף מזמין הכנת מרק ירקות עשיר

October 30, 2017

 

אין ארוחה מזינה יותר ממרק. רוב המרקים מכילים מגוון של ירקות ובחלקן יש גם מקור טוב לחלבון (מהצומח או מהחי). כלומר, כשאנחנו חושבים על תזונה טובה, מרק זו ה-מנה. חוץ מירקות, מרקים מכילים גם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, אורגנו ותימין שנחשבים לאנטי-אוקסידנטים מעולים (שעוזרים להקל על השפעות מזיקות של רעלים בגוף). תוספת של שום, ג׳ינג׳ר ותבלינים כמו כורכום או חוואייג׳ למרק, מהווים גם הם הגנה אנטי דלקתית מעולה לגוף. בשילוב עם שמן זית, המרק מתעכל בגוף בצורה קלה ומאחר שהוא משלב מים יחד עם ירקות, הוא תורם לתחושת שובע למשך זמן ארוך יותר.

 

לעומת מרק קנוי בקופסאות קרטון או בקופסאות שימורים, מרק שעשוי בבית מרכיבים טבעיים, בריא יותר והוא אחד מהארוחות הכי קלות להכנה. אפשר להתחיל בהכנת ציר אותו אפשר לשמור במקרר ולהשתמש בכל פעם כבסיס לסוג אחר של מרק. כשמכינים ציר כזה, אפשר גם להכין ממנו כמות גדולה, לחלק למנות ולהקפיא אותן. כשרוצים להכין מרק כל מה שצריך לעשות הוא להוסיף את הציר לסיר, להוסיף ירקות וליצור בכל פעם מרק אחר.

 

ציר בסיסי (לסיר של 5 ליטר)

חצי ראש שום

בצל אחד

3 גזרים

4 ענפי סלרי עם העלים

עשבי תיבול: כוסברה, פטרוזיליה, תימין, רוזמרין, טרגון ועלי דפנה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

ההכנה:

ממלאים סיר עם מים, מוסיפים את הירקות וכן 2-3 עשבי תיבול. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. מסננים את הנוזל. מקררים, מחלקים למנות ומקפיאים.

 

לעומת זאת, כשיש לנו זמן, כדאי להכין סיר גדול של מרק שיכול לשמש כארוחה בפני עצמה ברוב ימות השבוע. אפשר לשמור את הסיר במקרר, להקפיא מנות וגם לקחת לדרך בכלים אטומים יעודיים. מרק הוא שילוב מופלא בין מזון מהיר למזון איטי, אפשר להכין אותו בצ׳יק צ׳ק וליהנות מארוחה משביעה ומנחמת לזמן ארוך. על אף שזה עלול להישמע לנו מוזר, בארצות כמו יפן, ויטנאם ובורמה מגישים מרק לארוחת הבוקר. ארוחה כזו מאפשרת להתחיל את היום בדרך מזינה, מרווה ומשביעה. אפשר אפילו לקחת את נוזלי המרק בכוס תרמית למי שמנסה להיגמל מהקפה של הבוקר. 

אני עדיין חסידה של מרק מהביל ומזין בשעות הצהרים או הערב ומבחינתי, מה יותר מזין ממרק ירקות עשיר?

 

 

החומרים:

2 בצלים סגולים קצוצים

1 בצל לבן קצוץ

4 שיני שום קצוצות

4 מקלות סלרי יחד עם העלים

4 גזרים

חצי שקית פרחי כרובית של סנפרוסט (המצאה גאונית)

חצי שקית של פרחי ברוקולי של סנפרוסט (גם המצאה גאונית)

קופסת נבטוטים (להשיג על מדפי הקירור במחלקת הירקות בסופר)

250 גרם דלעת

חצי צרור שמיר

חצי צרור כוסברה

רבע כוס שמן זית

כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

חצי כפית כורכום או חוואייג׳ למרק (אפשר להכין בבית בקלות)

 

ההכנה:

קוצצים את כל הירקות לקוביות.

בסיר גדול מחממים את שמן הזית.

מוסיפים בצלים ובוחשים עד שצבעם הופך לזהוב.

מוסיפים את שאר הירקות.

מערבבים היטב.

מוסיפים מים לכדי כיסוי הירקות וקצת יותר.

מכסים את הסיר.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה.

מבשלים עד שאפשר לנגוס בגזר מבלי שהוא מתפורר

מכבים את הלהבה.

אוכלים בהנאה לאחר כרבע שעה או למחרת או יומיים אחרי או מתי שרוצים אם מקפיאים.

 

מאחלת לכם חורף חמים ונעים,

מרינה

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

פעם בשבועיים אני שולחת פוסט חדש לנרשמות שלי, מזמינה אותך להירשם לבלוג ולקבל את הפוסטים האחרונים
אודותי
IMG_8491.JPG
תודה שאת קוראת אותי, אני מרינה, נושמת, מאמינה וחיה חיים של SELF CARE. עוד עלי. 
בואי ניפגש במייל 
הפוסטים שהכי אהבתן

היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם

19.06.2016

1/3
Please reload

בואו נשמור על קשר:
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
פוסטים אחרונים
Please reload

מה זה SELF CARE?
Please reload