מה אוכלים מתבגרים בחופש הגדול?

June 21, 2017

הידד! היום החלו מאות אלפי תלמידי התיכונים את החופש הגדול.

 

 

החל מהיום, השעון המעורר לא יצלצל יותר בשעת בוקר מוקדמת, לא תהיה המולה של בוקר בבית, לא יהיו הסעות, נסיעות באוטובוס, תיקים, מחברות וספרים שמונחים בכל מקום או הכנת סנדביצ׳ים שלא נגמרת. הכל יהיה נינוח יותר. 

 

מהיום, הילדים ינוחו. הם יבחרו לעשות את זה בדרך שעושה להם הכי הרבה כייף, ומגיע להם! הם, שישבו, בגופם ההולך וגדל, על כסאות שנשארים באותו גודל במשך שנים, 5-6 ימים בשבוע, 6-9 שעות ביום, זקוקים לפסק זמן. 

 

הם יקומות בשעות מאוחרות של היום, לקראת הצהרים במקרה הטוב, ויחפשו מה לאכול. אחרי שהם יפתחו את המקרר ולא יצליחו למצוא בו משהו שהם אוהבים, הם ילכו על האופציה הכי זמינה והיא, ברוב המקרים, קורנפלקס עם חלב ולא רק לארוחת הבוקר. יש אף כאלה שמוכנים להחליף קורנפלקס בחלב בכל ארוחה אחרת של היום. 

 

אתם ההורים, תגלו שכמות קרטוני החלב וכן מגשי הפיצה הולכות וגדלות בתקופה זו והדרך לניהול האכילה של הילדים, שנשארים לרוב לבד בבית, הופכת להיות מאתגרת למדיי. 

 

אני רוצה להציע לכם חלופה שונה ובריאה לאתגר. אל תצפו שהם ״יעופו״ על הרעיון כשתציעו להם את המתכון (שהם יכולים להכין גם לבד) אבל, הכנה שלה בארוחות ערב משותפות שלכם או בימי שבת בבוקר, יכולה להרגיל אותם גם לטעמה המיוחד של זו:

 

חביתה/אומלט/פריטטה מקמח חומוס/עדשים וקמח תירס:

 

החומרים ל2 אנשים:

 

1 כוס קמח חומוס/עדשים

1/2 כוס קמח תירס

1/2 כפית אבקת אפיה (ללא אלומיניום)

1.5-2 כוסות מים

1 זוקיני מגורר (לבחירה)

1 גזר מגורר (לבחירה)

חצי חבילה כוסברה קצוצה

4-5 גבעולי בצל ירוק

חצי פלפל ירוק חריף וקצוץ (לבחירה)

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

4 כפות שמן זית

 

 

ההכנה:

 

שמים את קמחים בקערה. מוסיפים מים ומתחילים לערבב במטרפת יד עד לפיזור כל גושי האבקה ועד שהסמיכות הבלילה נראית כמו זו של חביתה. מוסיפים עשבי תיבול, ירקות ותבלינים ומערבבים היטב. 

 

מחחמים שמן במחבת. כשהשמן חם, יוצקים את הבלילה בעזרת מצקת ומטגנים עד שהחביתה קריספית וזהובה. הופכים אותה וממשיכים בטיגון בערך 7-10 דקות על להבה בינונית. 

 

אפשר להגיש את החביתה/אומלט/פריטטה עם ירקות חתוכים, אפשר למרוח עליה אבוקדו או ממרח פסטו או כל ממרח אחר. 

 

אצלנו בבית החביתה הזו מככבת בימי שבת בבוקר של ימי הקיץ.

 

קל להכנה, משביע וטעים.

 

מאחלת לכם בריאות ושמחה וחופשה מהנה, 

 

מרינה​

 

 

 

 

Please reload

פעם בשבועיים אני שולחת פוסט חדש לנרשמות שלי, מזמינה אותך להירשם לבלוג ולקבל את הפוסטים האחרונים
אודותי
IMG_8491.JPG
תודה שאת קוראת אותי, אני מרינה, נושמת, מאמינה וחיה חיים של SELF CARE. עוד עלי. 
בואי ניפגש במייל 
הפוסטים שהכי אהבתן

היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם

19.06.2016

1/3
Please reload

בואו נשמור על קשר:
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
פוסטים אחרונים
Please reload

מה זה SELF CARE?
Please reload