ללכת עם ולהרגיש בלי

May 14, 2017

לא, זה לא מה שאתם חושבים אך זה בדיוק מה שהרגשתי כשאכלתי מהלחם המדהים הזה – לחם כוסמת. שימו לב, לא כוסמין אלא כוסמת. זהו לחם מחמצת ללא שמרים וללא קמח!

 

כוסמת ירוקה, עשירה בחלבון, בסיבים תזונתיים ואינה מכילה גלוטן. על פי מחקרים, היא מורידה רמות של כולסטרול ועושה נפלאות לתאי הגוף.

 

לפי הרפואה הסינית, הכוסמת הירוקה מחזקת את המעיים והקיבה ומסלקת רעלים ומשקעים מאיברים פנימיים, משפרת תאבון ומונעת תחלואה בדרכי העיכול.

 

אפשר לבשל כוסמת ירוקה במים כמו שמבשלים דגנים אחרים בתוספת תבלינים, ירקות וקטניות.

 

אפשר גם להוסיף כוסמת מבושלת לסלטים וכן לירקות מוקפצים.

 

אפשר ורצוי להנביט כוסמת ירוקה לפני הבישול. לצורך כך, משרים את הכוסמת הירוקה במים למשך הלילה. מעבירים למסננת ומחכים לתחילת ההנבטה. בשלב הזה אפשר לבשל את הכוסמת והאיכות התזונתית שלה גבוהה עוד יותר.

 

ועכשיו, קבלו אותו, מתכון ללחם כוסמת – רק שלושה מרכיבים בסיסיים:

 

3 כוסות כוסמת ירוקה (בשום אופן לא החומה)

1 כוס מים + מים להשרייה

¾ כפית מלח

2 כפות זרעי פשתן

3כפות זרעי סומסום מלא

4כפות גרעיני חמניה

 

 

 

ההכנה:

לאחר השריית הכוסמת במים למשך לילה, מסננים ולא שוטפים ומעבירים ישירות לבלנדר או למעבד מזון יחד עם כוס המים וטוחנים לעיסה. מעבירים את העיסה לקערת זכוכית, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לכ- 4-5 שעות. מעבירים את העיסה לתבנית לאפיית לחם משומנת. מוסיפים את המלח והזרעים, מערבבים בעדינות ואופים במשך כ 35-40 דקות בחום של 180 מעלות.

 

הלחם לא תופח הרבה ומקבל סדקים רבים בחלקו העליון. כשהלחם מוכן, הוא יוצא קפיצי למגע כשחלקו העליון קריספי מעט. 

 

התוצאה מרשימה וטעימה מאוד. מומלץ להגיש עם ממרחים וזיתים.

 

מאחלת לכם בריאות רבה, 

 

מרינה

 

 

 

 

Please reload

פעם בשבועיים אני שולחת פוסט חדש לנרשמות שלי, מזמינה אותך להירשם לבלוג ולקבל את הפוסטים האחרונים
אודותי
IMG_8491.JPG
תודה שאת קוראת אותי, אני מרינה, נושמת, מאמינה וחיה חיים של SELF CARE. עוד עלי. 
בואי ניפגש במייל 
הפוסטים שהכי אהבתן

היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם

19.06.2016

1/3
Please reload

בואו נשמור על קשר:
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
פוסטים אחרונים
Please reload

מה זה SELF CARE?
Please reload