מרקים
ארוחות בוקר
ארוחות נפלאות לפתוח איתן את היום
שייקים
מרקים
Palm Trees
City Cycle
Misty Slopes
Fire Wood
Foggy Pier
Cafe in Autumn
Show More
 

שמים את כל המרכיבים במיכל הבלנדר

במבט על 

השייק (הירוק) שלי

מצרכים:

  • 2 בננות שלמות

  • 4 עלי חסה או 2 עלי קייל

  • תפוח ירוק על קליפתו

  • 2 מלפפונים על קליפתם

  • 1 כף זרעי פשתן

  • 1 כפית זרעי צ'יה

  • 1 כפית אבקת מאקה

  • 2 תמרי מג׳הול

  • 2 כוסות חלב שקדים

 

הכנה:

​שמים את כל המרכיבים בתוך מיכל הבלנדר ומרסקים עד שלא נותרים גושים. שותים בהנאה לפחות 2 כוסות. 

 

הגשה:

לאוירה חגיגית במיוחד אפשר להגיש את השייק בכוסות יין יפות. 

הערה:

כשרוצים שייק אחר (לא ירוק) כל שצריך לעשות הוא להוסיף פירות יער (לקבל  שייק עשיר באנטי אוקסידנטים ובצבע סגול), להוסיף מנגו ופסיפלורה (ולקבל שייק בצבע צהוב בוהק). מה שחשוב הוא שתמיד יהיו בשייק עלים ירוקים וזרעי פשתן או צ'יה. 

לחיים!

סוחטים מיץ משני לימונים

מביאים את החלב לרתיחה ומוסיפים את מיץ הלימון

התוצאה מפתיעה וטעימה מאוד!

גבינת סויה 
אופציה מעולה לנמנעים מלאכול מוצרי חלב

מצרכים:

  • 1 ליטר חלב סויה (רק עם מלח ים)

  • 2 לימונים גדולים

  • חצי כוס מים רותחים

  • מלח ים אטלנטי

  • עשבי תיבול שונים

  • שבבי שום

 

הכנה:

  1. מוזגים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה.

  2. ממתינים שהחלב יתקרר מעט

  3. סוחטים מיץ מ2 לימונים

  4. מוזגים את מיץ הלימון לסיר עם החלב 

  5. מוסיפים גם המים הרותחים לסיר

  6. ממתינים שהנוזלים בסיר יתקררו לחלוטין

  7. מעבירים את הנוזלים דרך שקית בד מיוחדת

  8. ממתינים עד שכל הנוזלים יצאו

  9. מה שנותר בשקית הוא עיסה יבשה של גבינה

  10. מעבירים את העיסה לקערה

  11. מוסיפים מלח, עשבי טיבול ושבבי שום או כל העדפה אחרת

  12. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר

 

הגשה:

הגבינה נשמרת במקרר כ5 ימים. מורחים על לחם או על פריכיות. הטעם משתנה על פי התיבול שמוסיפים ותמיד מפתיע. 

קוצצים בצל ירוק וסגול יחד עם עשבי תיבול נוספים

מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה

חביתת חומוס -
הפינוק של שבת בבוקר

מצרכים:

  • 1 כוס קמח חומוס

  • 1/2 כוס קמח תירס גרוס

  • מים 

  • 2 בצלים ירוקים 

  • 1/2 בצל סגור

  • צרור עשבי תיבול טריים על פי ההעדפה

  • חצי כפית צ'ילי גרוס

  • פלפל שחור

  • מלח אטלנטי

הכנה:

  1. קוצצים את הבצל הירוק והסגול יחד עם עשבי התיבול

  2. בקערה מערבבים את כל החומרים

  3. מחממים מעט שמן זית במחבת

  4. מעבירים את הבלילה בעזרת מצקת אל המחבת עד שכל שטח הפנים של המחבת מכוסה בעיסה

  5. כשהחלק התחתון שלה שזוף במידה המתאימה לכם הופכים אותה ומטגנים כך גם את צידה השני

 

הגשה:

מגישים עם סלט ירקות רענן. אפשר גם למרוח גבינת סויה (ראו מתכון) או כל ממרח אחר. אפשר לקחת בקופסה לעבודה ואפשר גם לשים בתוך כריך.  

מעבירים את הבלילה למחבת 

 

חותכים את הירקות לרצועות

ממלאים את דפי האורז בירקות ומגלגלים

מניחים את דפי האורז המגולגלים על מגש

דפי האורז של מאי 
פתרון כייפי לארוחת ערב מהירה, משביעה ומגניבה להכנה גם עם הילדים. 

מצרכים:

  • דפי אורז 

  • רצועות כרוב

  • גפרורי גזר

  • פרוסות אבוקדו

  • רצועות טופו 

  • רצועות פלפל אדום

  • גפרורי פלפל ירוק חריף

  • נבטים סיניים

  • שמן שומשום

 

הכנה:

  1. מקפיצים רצועות טופו במחבת בשמן שומשום

  2. משרים דף אורז אחד בכל פעם במים חמימים עד שמתרכך

  3. מניחים על צלחת

  4. ממלאים כל דף במגוון ירקות שרוצים וברצועות הטופו

  5. מגלגלים את שתי הפאות מימין ומשמאל ואז מלמטה למעלה וסוגרים לגליל

  6. טובלים ברוטב סויה ואוכלים בהנאה. 

 

הגשה: 

מניחים את דפי האורז המגולגלים על מגש. כל סועד בוחר גלילי דפי אורז ומניח אותם בקערה אישית. אליה גם אפשר למזוג את רוטב הסויה ואף להוסיף כמה טיפות של שמן צ'ילי למי שמעדיף את המנה שלו חריפה במיוחד.  

מרק עדשים צהובות

מוסיפים עדשים צהובות לסיר

מוסיפים בצל אדום קצוץ

מצרכים:

  • שקית עדשים צהובות

  • 1 בצל סגול קצוץ

  • 3 שיני שום

  • מים

  • 1 כפית אבקת קארי

  • פלפל שחור

  • מלח אטלנטי

  • מעט שמן זית

הכנה:

  1. בסיר גדול שמים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום

  2. מוסיפים את שאר החומרים

  3. מביאים לרתיחה

  4. מנמיכים את האש

  5. מבשלים עד שהעדשים מתרככות

  6. טוחנים את המרק ממוט בלנדר

  7. מתקנים תיבול

הגשה:

כשהמרק הוא רק מנה ראשונה כחלק מארוחה שלמה, נסו להגיש אותו בספלי אספרסו קטנים. גם מגניב וגם משאיר מקום לטעום מעוד מנות. האורחים שלכם ייגנבו על הרעיון.

טוחנים את המרק בבלנדר מוט 

קולים חצילים בתנור במעט שמן

פלפלים קלויים לאחר הסרת הקליפה

טורטיה במילויים שונים
רעיון כייפי לארוחת הערב

מצרכים:

  • טורטיות מוכנות (עדיף מקמח מלא או מקמח תירס)

  • חצילים אפויים בתנור במעט שמן

  • פלפלים קלויים ומקולפים

  • גבינת טופו (ראו מתכון)

  • חביתה/קציצות עדשים (ראו מתכון)

 

 ההכנה:

  1. מחממים כל טורטיה על מחבת יבשה כדי להגמיש אותה

  2. ממלאים במילויים שונים

  3. מגלגלים ומניחים על מחבת פסים יבשה עד שהפסים על הטורטיה שזופים במידה   

 

הגשה:

מגישים לצד סלט רענן. אפשר גם לעטוף בנייר כסף ולאכול כשיוצאים מחוץ לבית. 

מגלגלים כל טורטיה וקולים על מחבת פסים

 

מבשלים סלק או משתמשים בסלק בואקום

מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה

התוצאה מרשימה מאוד!

קציצות עדשים וסלק

מצרכים:

  • 1 כוס עדשים ירוקות שהושרו למשך הלילה בקערה עם מי ברז

  • 2 סלקים גדולים או שניים קטנים (אפשר גם באריזת ואקום)

  • 1 גזר מגורר

  • 1 בצל סגול קצוץ

  • 5 כפות קמח עדשים

  • 1 כף פשתן טחון

  • 1 כף טחינה גולמית

  • פלפל שחור

  • מלח אטלנטי

  • שמן זית 

 

הכנה:

  1. מבשלים את העדשים עד שהן נעימות לנגיסה

  2. מבשלים את הסלקים (רק אם הן טריות)

  3. מגררים את הסלקים והגזר על פומפיה דקה

  4. קוצצים את הבצל דק

  5. בקערה מערבבים את כל החומרים

  6. יוצרים קציצות

  7. מניחים על תבנית נייר אפיה ומורחים בשמן זית

  8. מניחים את הקציצות

  9. אופים בחום של 200 מעלות לכ15 דקות

  10. הופכים ומשחימים גם את הצד השני

  11. יש להקפיד שהקציצות לא תאפנה יותר מדי שכן הן תצנה יבשות

 

הגשה:

הקציצות מעולות להגשה כמו שהן. בקופסה לעבודה, לצד תוספת כמו אורז מלא וגם לנשנוש כייפי לצד כוס בירה צוננת. 

מניחים קוביות בטטה על נייר אפיה

משרים עדשים שחורות למשך כ-3 שעות

סלט בטטות עם עדשים 
סלט מנצח בכל אירוח 

מצרכים:

  • 6 בטטות בינוניות

  • 1 בצל סגול קצוץ

  • 1 כוס עדשים שחורות 

  • 1 כוס אפונה קפואה

  • שמן זית

  • פלפל שחור

  • מלח אטלנטי

 

הכנה:

  1. משרים את העדשים לכשלוש שעות

  2. מבשלים עד שאפשר לנגוס בהן

  3. חותכים את הבטטות לקוביות ואופים עד שהן קלות לנגיסה

  4. בקערה גדולה מערבבים בעדינות את כל החומרים

  5. מתקנים תיבול

 

הגשה:

סלט מנצח בכל מסיבה. הוא יפה וטעים מאוד. אפשר כמובן גם לקחת בקופסה לעבודה. 

התוצאה מרשימה וטעימה מאוד!

 
מתכוני נשנושים חדשים - בקרוב!
 

חותכים את התפוחים לקוביות

מקפיצים בווק תפוחים עם סוכר וקנמון

והתוצאה מרשימה מאוד!

שוקולד, אגוזים, חמאה, ביצים וקקאו

ממיסים את השוקולד והחמאה למחית חלקה

עלי פילו במילוי תפוחים

מצרכים:

  • 6 תפוחי עץ גרנד מקולפים 

  • 1 כפית סוכר קנים

  • 1 כפית קנמון

  • דפי פילו

  • מעט שמן לשימון הדפים

 

הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי העץ

  2. חותכים לקוביות

  3. שמים בווק קוביות תפוחים, קנמון וסוכר

  4. מקפיצים עד שהנגיסה בתפוחים נעימה ולא קשה מדי

  5. מסירים מהאש וממתינים שיתקרר לטמפרטורת החדר

  6. מורחים 3 דפי פילו בשמן ביניהם.

  7. מניחים את המלית על הדף האחרון.

  8. מגלגלים לגלילים אישיים. 

  9. מברישים בשמן

  10. אופים בחום של 200 מעלות לכ20 דקות. 

 

הגשה:

מגישים חמים עם קפה איכותי

בראוניז שוקולד כייפיים

מצרכים:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי

  • 100 גרם חמאה

  • חצי כוס סוכר קנים

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא

  • חצי כפית אבקת אפיה (ללא אלומיניום)

  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

  • 4 כפות אבקת קקאו איכותי

 

הכנה:

  1. ממיסים שוקולד וחמאה יחד

  2. מערבבים עד שהעיסה חלקה

  3. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר

  4. מעבירים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד

  5. מערבבים בעדינות

  6. מוסיפים את הקמח, הקקאו, האגוזים ואבקת האפיה

  7. מערבבים בתנועות קיפול כדי להשאיר אויר בתוך העיסה

  8. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה משומן

  9. אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה

  10. הבראוניז מוכנים ברגע שנוצרים סדקים למעלה

 

אריזה / הגשה:

מגישים עם כוס קפה קטן וטוב או אורזים לחיילים ולסטודנטים שלכם.

חותכים את הבראוניז לקוביות לאחר שהתקררו